Eind 2003 besloot Bart Ouwersloot om zich als zelfstandig adviseur te vestigen. Hij had ervaring opgedaan in de zware (internationale) adviespraktijk van Deloitte en Ernst & Young. Bart nam per begin 2005 het administratiekantoor over van PH Verheul uit Anna Paulowna, de start van Verheul, Baré & Partners. Hierdoor versterkte allrounder Roy Kerkhoven de directie. Vanaf dat moment groeide de praktijk zeer sterk en reeds per eind 2005 verhuisden we naar de huidige locatie op de Witte Paal te Schagen. Verheul, Baré & Partners groeide verder, onder meer door de overname van Punt & Partners.

Om de groei verder te kanaliseren, sloten we ons per 2009 aan bij de organisatie van NBC Eelman. Vanwege ons unieke karakter bleek de samenwerking met die praktijk niet sterk. Met ingang van 2013 is ons kantoor verder gegaan onder de naam Ouwersloot Kerkhoven adviseurs │ accountants.

Onze strategie

Vanaf 2004 is een strategie gekozen die neerkomt op het verlenen van hoogwaardige adviesdiensten in de ‘DGA praktijk’. Wij richten ons op middelgrote vennootschappen, met een bepaalde adviesbehoefte en een gezonde ambitie tot groei, met name in de branches dienstverlening, productie, groothandel en horeca. Wij gaan daarin veel verder dan de ‘standaard’ adviezen. Onze dienstverlening betreft de daadwerkelijke begeleiding in complexe situaties, dus het voeren van onderhandelingen, het samen aantrekken van financiering, juridische begeleiding en uiteraard de fiscaliteit. Niet alleen iets roepen, maar daadwerkelijk zaken regelen, organiseren en op die manier onderdeel zijn van het proces om zo risico’s tijdig tegen te gaan en er voor te zorgen dat e.e.a. zo soepel mogelijk verloopt. Dit kunnen complexe fiscale procedures zijn, overnames, splitsingen, stormachtige ontwikkelingen binnen een organisatie, de organisatie en exploitatie van (merk-, ‘ie’-) rechten, etc.

Onze portefeuille

Hoewel geworteld in Schagen, strekt de dienstverlening zich uit over Noord Holland: Amsterdam en Hilversum zijn daarbij de technologische centra waar het gaat om media en media ontwikkelingen. Digitale filmdistributie, exploitatie van filmrechten, ontwikkelingen van uitzendtechnieken, reclamebureaus, printed media, LED media, buitenreclame, BN’ers, uitgeverijen, drukkerijen, etc. zijn van oudsher sterk in onze adviesportefeuille vertegenwoordigd.

Verder zijn wij adviseur van diverse toonaangevende horecabedrijven. Deze branche kenmerkt zich door stormachtige ontwikkelingen. Of het nu gaat om een rookverbod, de veelal negatieve beeldvorming en daardoor moeizame financiering en dito relaties met de belastingdienst, leeftijdsgrenzen, complexe contractsituaties, relatief grote investeringen, de branche is voor ons uitdagend en interessant. 

Al dan niet internationale groothandel, met name indien sprake is van merkrechten, distributierechten, (product-, merk-, markt-) ontwikkeling, productie en dergelijke is tevens een branche waarin wij sterk zijn vertegenwoordigd. Uitdagingen ten aanzien van waardering, productieondersteuning, financiering en overnames zijn hier met name actueel. 

Naast groothandel is productie nog steeds een grote economische factor in Nederland. Steeds meer is productie gekoppeld aan verbetering van efficiency, productontwikkeling en vastleggen van ontwikkelingen, rechten, contracten, grote investeringen etc. Hier ligt onze kracht in de begeleiding van trajecten, fiscale en economische voordelen behalen en daarbij de risico’s beperken.

Hoe doen wij dat? Ons netwerk

Een relatief klein clubje enthousiaste dienstverleners biedt zeer ruime en hoogwaardige adviesdiensten, hoe kan dat? Heel simpel. Door samen te werken.
Ouwersloot Kerkhoven adviseurs │accountants werkt al sinds haar start samen met enkele toonaangevende adviseurs als:

  • fiscaal juristen,
  • advocaten,
  • notarissen,
  • taxateurs,
  • horeca makelaars.

Netwerkorganisatie

Wij zijn een netwerkorganisatie die zorgt voor optimale flexibiliteit, snelheid en onafhankelijkheid. Daarbij hebben wij een groot netwerk bij verschillende banken en beschikken wij over een prima reputatie bij de belastingdienst. 
Wij zullen daarbij nimmer grenzen overschrijden die niet horen bij de kwaliteit die wij willen leveren. Wél zullen wij op zoek gaan naar de meest voordelige routes en die gedegen onderbouwen. 
Onze investeringen in samenwerkingsverbanden en interne kwaliteit zijn succesvol geweest en hebben onze forse groei de afgelopen jaren ook geborgd. Wij geloven niet in ‘eigen’ specialisten, omdat de diversiteit in onze praktijk simpelweg te groot is. Wij zijn de generalist, spin in het web, begeleider van het proces.